Menu
Krepka sadna solata z medom in mandlji

Potrebujemo:
200g pomaranč,
manjši ananas,
2 manjši ali ena večja banana,
150 g jogurta,
5 žlic medu,
1/2 žličke cimeta,
5 žlic mletih mandljev.
Priprava:
Pomaranči olupimo in razdelimo na krhlje. Stresemo jih v večjo stekleno skledo. Ananasu odrežemo zgornji bodičasti del, ga prepolovimo in očistimo.
Meso ananasa razrežemo na kocke, ki jih dodamo k pomarančnim krhljem.
Banani olupimo in razrežemo na zelo tanke kolobarje. Med in cimet zelo dobro zmešamo v jogurtu, vanj dodamo tudi koščke banan.
Pustimo, da se sestavine nekoliko prepojijo druga z drugo. Zatem pa bananin preliv dodamo k pomarančam in ananasu v skledo.
Rahlo premešamo in po želji še dodatno ohladimo v hladilniku.
Solata se prileže kot samostojna jed, lahko pa ji dodamo tudi kakšne lahke piškote.
Pa dober tek!